You are here

Статии

Къде и как по света празнуват Нова Година

Къде и как по света празнуват Нова Година

До Нова Година остава по-малко от месец, повечето хора по света празнуват новата година, дори и в Китай празнуват на 31 Декември, въпреки че тяхната нова година е в края на Януари. Поради различните часови пояси новата година започва по различно време. Първи празнуват на остров Карибати, а последни на Хавайските острови, част от САЩ.

Оферти за Почивка на Коледа

Оферти за Почивка на Коледа

Коледа е светъл християнски празник и на него обикновено почиваме. Тази година 25, 25 и 27 Декември са почивни дни, както 30 и 31-ви. Това е една много добра възможност да почивате още от 23-ти Декември до 1-ви Януари. Идеална възможност за една добра коледна почивка.

Ето и най-атрактивните ни промо оферти за почивка по Коледа:

Оферти за Почивка на Нова Година 2018

Оферти за Почивка на Нова Година 2018

Нова Година наближава и местата за почивка по това време бързо се изчерпват, за това ако искате наистина добра оферта за Нова Година, то трябва да си направите резервация още докато е време.

При нас ще намерите наистина изгодни оферти за почивка на Нова Година:

Коя минерална вода в България какво лекува?

Коя минерална вода в България какво лекува?

Територията на България е изключително богата на минерални извори с най-различни качества на водата. Ако трябва да се обхванат в едно изследване всички минерални извори, то и една книга не би стигнала да се изпише всичко за качеството на техните води. За това ще се спрем само на най-популярните СПА дестинации и какво лекуват техните минералните води.

Пампорово

Пампорово

Пампорово е планински курорт в Родопите близо до Смолян. В миналото основно зимен ски курорт, днес той развива и летния си профил като място за планинско колоездене и туристически излети из красивите и зелени Родопи.

Пампорово е разположен на 1650 м надморска височина, като всички ски писти стартират от извисяващият се над курорта връх Снежанка /1926м/. От 2016-та година Пампорово и Чепеларе свързаха пистите си в една ски зона, която стана най-голямата на Балканите с 80 км ски писти.

Оферти за настаняване в хотели в Пампорово:

Арбанаси - Потопете се във възрожденският дух на България

Арбанаси - Потопете се във възрожденският дух на България

Арбанаси е едно уникално българско село отстоящо само на 5км от Велико Търново. Селото е архитектурно-музеен резерват със своите къщи във възрожденски стил, 5 черкви и 2 манастира. То е част от 100-те национални туристически обекта и печат за книжката може да получите от църквата „Рождество Христово“.

Мелник - Дестинацията за винен туризъм в България

Мелник - Дестинацията за винен туризъм в България

В България има много региони, в които вино-производството е на високо ниво, но Мелник винаги се е асоциирал с хубаво червено вино и държи челното място що се отнася до разпознаване и асоциация с винен туризъм в България.

Мелник също така е и най-малкият град в България, някога по Османско време е бил областен център, но тези години отдавна са отминали. В момента са останали само местни хора на преклонна възраст, както и няколко по-млади съдържатели на хотели, къщи за гости и механи.

Павел Баня – СПА и Балнео Курорт

Павел Баня – СПА и Балнео Курорт

Павел Баня е сравнително ново селище, което се е превърнало в СПА и балнео курорт. Разположено е в северното подножие на Средна Гора в близост до Стара Загора. За разлика от Хисаря, която е била населена от древни времена, Павел Баня е заселен след освобождението на България от Османската Империя.

Хисаря – Минерално лечение от древността до днес

Хисаря – Минерално лечение от древността до днес

Хисаря се слави с минералните си извори още от дълбока древност, като първите писмени сведения са от времето на римският император Диоклециан, за който се казва че е построил града там, поради лековитите свойства на минералната вода. Но арехолозите са намерили останки от тракийско селище датирано на повече от 6 хиляди години. Това не е случайно, защото хората винаги са изграждали селища около минерални извори с лечебни свойства на водата.

Девин – СПА Релакс в Сърцето на Родопите

Девин – СПА Релакс в Сърцето на Родопите

Девин е едно китно градче разположено в сърцето на западните Родопи заобиколено от планински ридове, широколистни и иглолистни гори. Но най-голямото богатство са минералните извори, които правят градчето предпочитана СПА дестинация.

Макар и предпочитан от туристите през пролетно-есенният сезон, близостта на Девин до Чепеларе и Пампорово го правят подходящ за спа почивка и през зимата. Какво по-добро от това след изморителен ден по ски пистите да се топнеш в басейна с минерална вода.