You are here

Сандански - Перлата на Югозападна България

Сандански - Перлата на Югозападна България

Сандански е красив курортен град в Югозападна България разположен в полите на Пирин планина. През града минава буйната планинска река Санданска Бистрица. В града има горещи минерални извори и той се е обособил като балнеологичен курорт. Комбинацията от множество слънчеви дни в годината, сухият климат и ароматът на борови гори носещ се по вятъра от Пирин планина правят Сандански изключително място за лекуване на белодробни заболявания.

Градът има страхотна централна пешеходна улица където вървите под сянката на дълголетни кестени. Има множество хотели и къщи за гости в които можете да отседнете, както и какво да видите в този курортен град. Там е паметника на Спартак, за когото се смята че е живял в този край преди да бъде пленен от римляните. След като подминете центъра има красив парк в който да отпочинете.

Рециденцията на Тодор Живков над Сандански

Рециденцията на Тодор Живков над Сандански

Над града можете да посетите бившата резиденция на Тодор Живков обградена с живописна природа. Близо до Сандански са Мелник, Рожен и Рупите, които можете да посетите и разгледате. Не случайно Сандански е любим град на гърците и те често го посещават.

Оферти за почивка в Сандански: