You are here

Сандански - Перлата на Югозападна България

Сандански - Перлата на Югозападна България

Сандански е красив курортен град в Югозападна България разположен в полите на Пирин планина. През града минава буйната планинска река Санданска Бистрица. В града има горещи минерални извори и той се е обособил като балнеологичен курорт. Комбинацията от множество слънчеви дни в годината, сухият климат и ароматът на борови гори носещ се по вятъра от Пирин планина правят Сандански изключително място за лекуване на белодробни заболявания. Вижте какво още се лекува в Сандански в статията ни за лечебните свойства на минералните води.

Градът има страхотна централна пешеходна улица където вървите под сянката на дълголетни кестени. Има множество хотели и къщи за гости в които можете да отседнете, както и какво да видите в този курортен град. Там е паметника на Спартак, за когото се смята че е живял в този край преди да бъде пленен от римляните. След като подминете центъра има красив парк в който да отпочинете.

Рециденцията на Тодор Живков над Сандански

Рециденцията на Тодор Живков над Сандански

Над града можете да посетите бившата резиденция на Тодор Живков обградена с живописна природа. Близо до Сандански са Мелник, Рожен и Рупите, които можете да посетите и разгледате. Не случайно Сандански е любим град на гърците и те често го посещават.

Оферти за почивка в Сандански: