You are here

Синеморец

Синеморец

Разположен върху полуостров непосредствено южно от устието на река Велека, Синеморец е едно красиво черноморско курортно селище запазило духа и обичаите на странджанският край. Синеморец се намира само на 5км южно от Ахтопол, а на 7 км южно се намира прочутият плаж Силистар.

Плаж Лиман на Река Велека при Синеморец

Плаж Лиман на Река Велека при Синеморец

Около самият Синеморец има 2 плажа – северен и южен. Северният плаж е изключително красив лиман - точно там в пясъците на плажа свършва река Велека. Южният плаж се нарича Бутамята – единственият охраняем плаж в района наречен на едноименната рекичка, която се влива в морето непосредствено до плажа. А в страни от плажовете има спиращи дъха скални образувания образувани от природата в продължение на хилядолетия.

В околностите на Синеморец има изградени няколко Еко Пътеки. Едната еко пътека е с дължина около 10км и достига до село Бродилово. Ако минете по пътеката ще се насладите на типичният за Странджа ландшафт по поречието на река Велека.

Бела Виста Бийч Клуб - Хотел в Синеморец

Бела Виста Бийч Клуб - Хотел в Синеморец

За почиващите в Синеморец има изградена добра база и инфраструктура. Има няколко добри хотела, предлагат се също и къщи за гости и настаняване в квартири. Един от добрите хотели в селцето е Бела Виста Бийч Клуб, който е разположен в близост до северният плаж. Хотелът има магазин и ресторант, има зала за семинари събираща до 200 човека. А пред хотела има красив басейн за тези, които не харесват да се къпят в морето.

Ето и нашите промо оферти за почивка в Синеморец: