You are here

5 Места които да посетим в Хърватия

5 Места които да посетим в Хърватия

Ако планирате да посетите Хърватия и по-точно Далмация и се чудите къде да се поразходите, то има много интересни места, които може да посетите. Като изключим столицата на Далмация Сплит и Дубровник, които всеки е чувал, има и други интересни дестинации, които да поразгледате. Ето и кои са те:

Брач - Златни Рат

Брач е най-близкият от основните острови обслужван от пристанището в Сплит и е на час път с ферибот, той е трети по големина от далматинските острови. На островът се намира един от най-атрактивните и популярни хърватски плажове плажове – Златни Рат.
Брач - Златни Рат

Хвар

Хвар е друг остров в Адриатическо море, за него казват че ако си видял Хвар си видял Рая. В последните години островът търпи бум н туристи, превърнал се е една от най-популярните дестинации в региона. За него казват също че е ривиерата на Далмация. Пристанището често е изпълнено с луксозни яхти, а хотелите винаги са пълни. Ако търсите луксозна почивка на море по далматинското крайбрежие, то Хвар е вашето място.
Хвар

Омис

Омиш е красиво курортно градче разположен сред красивата природа на адриатическото крайбрежие. Далеч е от тълпите и ако искате по-спокойна почивка потърсете оферти за Омиш.
Омис

Салона

Някога център на римската провинция Далмация, днес Салона е популярна туристическа дестинация съчетаваща красиви плажове и архитектурен туризъм. Основите на римското поселение са запазени и донякъде възстановени като архитектурно-историческа забележителност.
Салона

Трогир

В това крайбрежно малко градче се намира една от най-забележителните черкви в Хърватия. Катедралата в Трогир е строена в продължение на 400 години, като за това време са се сменили няколко архитектурни стила и те са съчетани в катедралата и камбанарията към нея.
Трогир

Ако търсите предложения за почивка или екскурзия в Хърватия и по далматинското крайбрежие, може да погледнете тези промоционални оферти: