You are here

8 Евтини Алтернативи на Популярни Летни Дестинации в Европа

8 Евтини Алтернативи на Популярни Летни Дестинации в Европа

Ако искате да се потопите в духа на Европа но бюджетът ви е по-скромен и парите няма да ви стигнат за най-популярните дестинации на старият континент, то не се плашете – има решени и за вас. За всяка една от популярните дестинации се намира и евтин заместител, където не само ще видите подобни забележителности, но и няма да ви смущават тълпите от туристи.

Заменете Ибиса с Будва в Черна Гора

Заменете Ибиса с Будва в Черна Гора

Бреговата линия около черногорският курорт Будва е дълга около 21 километра и предлага множество пясъчни и каменисти плажове, а нощният живот в курорта съперничи на този в Ибиса. Един от най-популярните нощни клубове с DJ на живо е Top Hill – лъскав клуб с гостуващи ди-джеи от световна величина. В Будва се провежда Sea Dance фестивалът, навремето част от Екзит фестивала в Сърбия, който се провежда на популярният Джаз Плаж.

Заменете Рим с Пловдив

Заменете Рим с Пловдив

Колкото и странно да ви звучи, Пловдив реално е конкуренция на Рим като исторически град в Европа. Той е един от най-старите градове на континента, които са живи и в момента. Някогашната столица на Филип Македонски има какво да ви предложи от към древни архитектурни забележителности. Античният Театър е може би най-добре запазената от тях, намиращ се между Джамбаз и Таксим тепе. Освен античният театър в Пловдив може да посетите старият град и близките до него хълмове, наречени тепета. Не случайно Пловдив ще е европейска столица на културата през 2019.
Вижте още: Какво си заслужава да посетим в Пловдив

Заменете Коста Брава с тюркоазените води на Ксамил на албанската ривиера

Заменете Коста Брава с тюркоазените води на Ксамил на албанската ривиера

Доскоро никой не искаше да чува за Албания, но в последните години тя стана привлекателна дестинация за летен туризъм с красивите си и незамърсени плажове и курорти. Един такова място е архипелагът Ксамил намиращ се в южната част на Албания и представляващ 4 малки островчета обгърнати от кристално чисти тюркоазени води и красиви пясъчни плажове.

Заменете Париж с Букурещ

Заменете Париж с Букурещ

Ако не знаете на Букурещ псевдонимът е Малкият Париж, наложен през периода между двете световни войни. Това не е никак случайно! Букурещ има прекрасна архитектура в различни стилове, като бохемският в някои части от града преобладава. За жалост комунистическият режим е унищожил част от зашеметяващите по онова време сгради, като на тяхно място са построени мегаломанските проекти на бившият диктатор. Но въпреки това Букурещ е запазил чарът си и определено ако искате да се насладите на френската култура, но бюджетът ви не достига да посетите Париж, то отидете и се насладете на Букурещ.

Заменете шотландската провинция със Залипие - селце като картина в Полша

Заменете шотландската провинция със Залипие - селце като картина в Полша

Селцето Залипие се намира близо до Краков и е изпълнено с зашеметяващи творби на местни художници. Традицията да се изрисуват фасадите на къщите с цветя е от 19-ти век, така с течение на времето почти цялото село е изрисувано с флорални мотиви и се е превърнало в село от приказките. А в последното десетилетие и в популярна туристическа дестинация.

Заменете Берлин с Калининград

Заменете Берлин с Калининград

Калининград в момента е част от Русия, но навремето градът е бил столица на Прусия и като такъв е запазил част от немското си наследство. В момента каквото е останало от немската култура и архитектура е смесено с типичният за Съветският Съюз грубоват стил. Като част от немското наследство е запазена емблематичната Брандебургска Порта изградена от червени тухли. Калининград е един от градовете домакини на Световното Първенство по Футбол през 2018-та година.

Заменете излетът в Алпите с такъв в Татрите

Заменете излетът в Алпите с такъв в Татрите

Татрите са красиви планини и основната им част се намира в Словакия. Планините се явяват продължение на Карпатите, но са по-високи от тях с типичен алпийска визия. Татрите са изключително красива планина и дори да имате средствата за преходи в Алпите, то не пречи да се насладите и на Високите Татри.

Заменете пътуването до Скандинавието с островният град Тракай.

Заменете пътуването до Скандинавието с островният град Тракай.

Намиращ се в източна Литва, Тракай е красиво градче бивша столица на Великото литовско княжество. Там се намира красивият замък Тракай заобграден от множество езера – в околностите му има повече от 200 езера. Цялата част е обявена за национален исторически парк, и е единственият такъв в Европа.