You are here

Прага - най-добрата дестинация за бирен туризъм

Прага – най-добрата дестинация за бирен туризъм

Когато си мислим за винен туризъм първата държава, за която си мислим е Франция. Когато обаче става дума за бира, то нещата са малко размити – добра бира се прави и в Германия, и в Чехия, Холандия и още не малко страни. Но що се отнася до биреният туризъм, то има само една дестинация на върха и то това е Прага.

Самият град Прага си заслужава екскурзията дори и да не пиете бира. В столицата на Чехия ще се насладите на старинният площад, средновековен замък и множество впечатляващи сгради от отминалите времена. А каменните мостове над река Вълтава придават една романтична нотка, особено при вечерните разходки из града.

Нощна Прага - Пражкият замък

Но да се върнем на Бирата с главно Б, в Чехия се правят едно от най-добрите бири в света. И затова Прага е топ дестинацията за бирен туризъм – много богат избор от качествена бира на ниски цени. Чешкото правителство знае как да привлича туристи, като е намалило значително акциза върху бирата. Така че там ще се удавите от бира на много ниски цени.

SPA с бира - Една от атракциите в Прага

Бирен СПА в Прага
И като стана дума за давене в бира, то в Прага има страхотни места където буквално да си вземете бирена вана докато консумирате любимата си напитка. Едно такова място е Bernard SPA намиращо се в центъра на Прага. Там ще се насладите на ползотворният ефект на бирата върху вашата кожа докато се киснете в красиво изработени дървени бурета пълни с бира. Масажите също са включени в СПА менюто.

А що се отнася до нощният живот в Прага, то той е един от най-интензивните в Европа. Пълно се с клубове и дискотеки, където може да се забавлявате по цяла нощ. Не отлагайте екскурзията си до Прага, резервирайте си оферта още сега!

Оферти за почивка и екскурзии в Прага: