You are here

Атрактивните плажове на Тасос

Атрактивните плажове на Тасос

Тасос е остров в северна Гърция близо до пристанищата Керамоти и Кавала. Обиколката му е над 100км, така че там има много плажове, а съчетано с планинското оформление на острова, то някои от плажовете са определено екзотични и интересни. Ето и няколко плажа в Тасос, различни като вид и тип туристи, които ги харесват:

Гοлдън Бийч

Голдън Бийч
Гoлдън Бийч е популярен пясъчен плаж с дължина от някoлκо kилοметра, разпoложен на изтοчния бряг на Тacoс. Поделя се от курортите Скала Панагия и Скала Потамя. Плажът е подходящ за семейства с деца, защото морето е плитко и можете да влизате доста навътре преди да ви облие.
Голдън бийч е може би и най-комерсиалният плаж на острова. На някои от заведенията дори има такса за шезлонг и чадър, което не е много типично като цяло за Гърция. Но има и големи свободни зони, където да се настаните.

Марбъл Бийч

Мраморният плаж на Тасос
Заради белият си пясък плажът е наречен мраморният плаж, намира се от северо-източната страна на острова, наоколо няма курортни селища. Достъпен е по черен път, като с боя са нарисувани знаци и маркировка към плажа. Наистина красив плаж, който си заслужава човек да посети и да се наслади на мраморният пясък, който е хладен дори и в най-горещите дни. Другото име с което е известен плажът е Салиара.

Пaрадайз Бийч

Парадайс Бийч Тасос
Още един известен и популярен плаж от източната страна на острова, разположен е в залив обграден от зелени гори. Характерно за плажа е белият пясък и плиткото море. Навремето плажът е бил нудистки, но популярността от последните години прави непривлекателен плажът за хора с нуди наклонности. И до този плаж се достига по черен път, който е в добро състояние. На плажа има едно единствено заведение.

Пaxиc

Псахис
Този плаж е един от приятните плажове от северозападната страна на острова, намира се до селището Скала Роханиу. Разположено е точно по средата между двете пристанища, в които акостират фериботите – на 10км от Лименас и на 9км от Ормос Прину. В Лименас пристига ферибота от Керамоти, а в Ормос Прину този от Кавала.
До плажа има борова гора, която осигурява сянка в горещите часове на деня, а на плажа и около него има няколко заведения с шезлонги и чадъри. Пясъкът е примесен с дребни камъчета, водата е чиста, плитка и без вълни – идеален плаж за семейства с малки деца.

Meтaля

Плаж Металя
Плажът е наречен така, защото се намира под една изоставена металургична фабрика. Намира се на 1км от Лименария в посока Потос, като има табела след селото, която ще ви упъти. Плажът е голям и пясъчен заключен в залив между 2 скали. През летния сезон работи заведение, там може да се настаните на шезлонг и да ползвате чадър. В близост до плажа има каменни склуптори, които може да разгледате.

Пcили Aмoс

Пcили Aмoс
Псили Амос означава фин пясък, самият плаж е дълъг около 250 метра и се намира близо до курорта Потос. Във водата няма камъни, но все пак ходете с плажни обувки, защото все пак има вероятност да настъпите морски таралеж. Плажът на места става рязко дълбок, така че трябва да внимавате повече, особено ако с вас има малки деца.
На плажа има заведение с шезлонги, наблизо има и мини маркет. За съжаление през последните години плажът стана много популярен и в активните месеци обикновено е пренаселен.

Hοтoc

Плаж Нотос
Това е друг плаж в близост до Потос, намира се точно до хотел Роял Парадайз. Плитък плаж с атрактивна синя вода. Също лятото е доста посещаван.

Арсана и Ливади

Плажовете Арсанас и Ливади
Плажовете Арсана и Ливади, които се намират близо един до друг са разположени в южната и не толкова заселена част на острова. Близо са до женският манастир „Свети Архангел Михаил“, като можете да отидете до тези два плажа с кола по черен път. Плажовете са пясъчни и са разположени в красив скалист залив.

Тасос е един прекрасен остров за Лятна почивка, като там дори можете да се насладите на топлите дни дори и през Октомври.