You are here

Анталия

Анталия

Анталия е един от най-обаятелните и предпочитани курорти разположение на турският бряг на Средиземно Море, не случайно с прозвището Турската Ривиера. Мястото е било използвано за курортни цели и зимни резиденции на Римските Императори от дълбока древност. В околностите на Анталия има много исторически обекти, които да посетите когато не сте на плажа.

Характерни за Анталия са пясъчните плажове, които са немалко на брой. Качеството на хотелите и заведенията е на високо ниво, има такива и за най-претенциозният вкус. Курортът е предпочитана дестинация поради добрите условия за почивка и възможностите не само за морски туризъм, но и съчетаване с културни мероприятия и посещения да археологически обекти. Също така в околността има красиви водопади, които обезателно трябва да посетите.

Ето и кратък списък с няколко неща, които може да направите докато сте на почивка в Анталия:

Да посетите водопадите Дюден – най-добрият подход към водопада Долен Дюден е с корабче, така ще имате перфектната гледна точка на падащите в морето води от 40 метра височина. А водопад горен Дюден се намира навътре в сушата и до него има организиран транспорт с автобусчета от Анталия. Освен това в района има още 20-тина големи водопади, които си заслужават посещението.

Аспеднос

Да посетите древните забележителности в района сред които са: град Перге с огромният си колизеум, античният театър Аспендос и Сиде – мястото, където Клеопатра е омайвала Марк Антоний.

Водопад Долен Дюден
Старият квартал на Анталия и триумфалната арка на император Адриан.

Когато избирате своята лятна почивка на Средиземно Море то Анталия е един от чудесните избори, които може да направите. А близкото летище прави курортът още по-лесен за достигане.