You are here

Екскурзия до Дубровник - Перлата на Далмация

Почивки в Дубровник, Хърватия

Дубровник е забележителен средновековен град разположен на далматийското крайбрежие, или иначе казано на адриатическо море. Това е един от най-южните хърватски градове и морски курорти. Градът е запазил своите крепостни стени и древни пристанища, което го прави особено атрактивен за хилядите туристи. Дори част от снимките на Игра на Тронове са направени именно там, заради средновековната атмосфера която има Дубровник.

Когато посетите Дубровник определено има какво да посетите и да разгледате. Може да направите една обиколна на града и да разгледате каменните му стени. След това да се поразходите до центъра на старият град където се намира фонтанът Онофрио и църквата Свети Савир.

Изглед към Дубровник от Лифта

Изглед към Дубровник от Лифта

Града е разположен в подножието на малък връх, на който има наблюдателна площадка от която се разкриват невероятни гледки над града и околните плажове. А достигането до там е лесно и приятно, има лифт който превозва туристите срещу малка такса.

Ако сте решили да прекарате някоя от вашите ваканции като посетите Дубровник може да разгледате офертите които предлагаме.

Почивки и Екскурзии до Дубровник: