You are here

Мадагаскар - Екзотичният остров, който да посетим

Мадагаскар  -  Екзотичният остров, който да посетим

Мадагаскар е четвъртият по големина остров в света с площ приблизително 5 пъти по-голяма от България. С бреговата си линия от около 5000 километра и централна част изпълнена с планини, Мадагаскар е с разнообразен релеф е подходящ за туристи с всякакъв вкус.

Наричат Мадагаскар осмият континент, поради много добре запазената природа и многото ендемични видове. Там ще видите много растения и животни, където няма да видите никъде другаде.

Едно от най-популярните места за посещение в Мадагаскар е алеята на баобабите. Това са едни невероятни дървета с дебели стволове и причудливи форми, а в алеята на баобабите ще видите стотици от тях. Това е черен прашасал път, който свързва градовете Мурундава и Белони-Тзирибиина намиращи се в западната част на острова.
Алея на Баобабите

Мадагаскар е известен и със своите водопади, а най-популярният от тях е водопадът Лили намиращ се в близост до града Ампефи. Реката е популярна и със своите възможности за каякинг и се посещава от хиляди туристи годишно.
Водопад Лили

Ако сте решили да посетите Мадагаскар, то за да се насладите както на морската почивка, така и на разходки във вътрешността ще ви трябва поне седмица, дори две. За това сме ви избрали няколко много добри курорти и места за отсядане в Мадагаскар:

Андилана Бийч Ризорт
Андолана Бийч Ризорт
Това е един от най популярните и награждавани курорти в Мадагаскар и като цяло в Африка. Намира се на малък полуостров в северозападната част на острова. Курорта разполага с два плажа с множество от палмови дървета, което им допринася зашеметяващ екзотичен вид. А водата е изключително чиста и с много приятен дълбок син цвят.

Стаите и апартаментите за настаняване са само на няколко метра от плажа, и всеки от тях има тераса или веранда с изглед към морето.

Принцеса Бора
Принцеса Бора
Курортът е разположен на малъкият остров Сейнт Мари намиращ се близо до основният остров в неговата североизточна част. Самият курорт е разположен точно до красив плаж с бели пясъци. Настаняването може да е в основната сграда или в крайплажна вила. Всички вили са декорирани с естествено дърво, а на просторните им веранди има удобни хамаци. Място идеално за романтична ваканция.

Мантасали Кайтсърф Ризорт
Кайт Сърф Ризорт Мадагаскар
Курортът се води еколокично чист, където да може да се синхронизирате с природата, като се захранва се от собсвена енергия. Мястото е идеално за практикуване на кайт сърфинг. Като настаняване предлага 16 бунгала покрай плажа, 32 стаи и имат семпъл ресторант, където да похапнете вкусна местна храна.

Хотел Либерталия
Хотел Либерталия плаж
Ако държите да отседнете някъде далеч от масовката и тълпите то този хотел е вашето място. Разположен е на малък остров встрани от основният Мадагаскар. Навремето са го наричали островът на пиратите. Самият хотел има много хубава платформа, от където имате 18- градуса гледка към близкият залив и може да наблюдавате преминаващите китове.

Бушхаус
бушхаус Мадагаскар
Намира се на източното крайбрежие на острова, представлява еко ориентирана хижа. На границата между сладководно езеро и океана, тя е идеално място за една спокойна почивка.

Мадагаскар става популярна дестинация и сред българите, ако разполагате с време и финанси то си заслужава да отидете и да посетите този уникален остров.