You are here

Мелник - Дестинацията за винен туризъм в България

Мелник - Дестинацията за винен туризъм в България

В България има много региони, в които вино-производството е на високо ниво, но Мелник винаги се е асоциирал с хубаво червено вино и държи челното място що се отнася до разпознаване и асоциация с винен туризъм в България.

Мелник също така е и най-малкият град в България, някога по Османско време е бил областен център, но тези години отдавна са отминали. В момента са останали само местни хора на преклонна възраст, както и няколко по-млади съдържатели на хотели, къщи за гости и механи.

Кордопуловата къща в Мелник

Кордопуловата къща в Мелник

Кордопуловата къща в Мелник е част от 100-те национални обекта, където можете да си подпечатате книжката. Зад къщата в пясъчния хълм е издълбана изба, в която се е съхранявало вино стотици години наред. В момента е превърната в музей, но там все пак може да опитате вино направено от местните популярни сортове.

Освен виното друга атракция в Мелник са запазените старинни къщи във възрожденски стил. Посещавайки малкото градче сякаш се връщате стотина и повече години назад във времето. На 7км от Мелник се намира и Роженският Манастир, до който може да стигнете по живописна пътека ако имате нужната физическа подготовка за това.

Оферти за Ексурзии и Почивка в Мелник: