You are here

Девин – СПА Релакс в Сърцето на Родопите

Девин – СПА Релакс в Сърцето на Родопите

Девин е едно китно градче разположено в сърцето на западните Родопи заобиколено от планински ридове, широколистни и иглолистни гори. Но най-голямото богатство са минералните извори, които правят градчето предпочитана СПА дестинация.

Макар и предпочитан от туристите през пролетно-есенният сезон, близостта на Девин до Чепеларе и Пампорово го правят подходящ за спа почивка и през зимата. Какво по-добро от това след изморителен ден по ски пистите да се топнеш в басейна с минерална вода. Освен че е приятно човек да се накисне в топлата минерална вода, то тя е полезна и лекува редица заболявания. Кои заболявания се лекуват в Девин може да прочетете в статията ни за лечебните свойства на минералните води в България.

Изглед към Китното Родопско Градче Девин

Изглед към Китното Родопско Градче Девин

Девин може да се ползва като оправна точка за посещение на Триградското Ждрело, Ягодинската Пещера и пещерата Дяволското Гърло. Наблизо също са римският Кемеров Мост и скалният феномен Слонът.

Ако предпочитате ходенето пеш сред красивата природа то само на 13 км от Девин се намира Южно-Родопската Еко пътека, която преминава покрай селата Ягодино и Борино, като може да посетите ягодинската и харамийската пещери, или да се насладите на водопадите по поречието на река Хайдушки Дол. Пътеката минава и покрай дяволската река и дяволският мост. Наблизо е и най-новата зашеметяваща Дяволска Пътека

Оферти за Почивка и Релакс в Девин: