You are here

Кои са най-красивите плажове по родното Черноморие?

Болата край Калиакра

Въпреки че голяма част от българското черноморско крайбрежие се бетонира и осея с хотели, все пак останаха няколко красиви плажа, които си струват да ги посетите. Някои от местата са ориентирани към по-богатите и изискани туристи, докато другите са подходящи за къмпингуване или еднодневни плажове. Ето ги и 5-те най-красиви плажа на Черно Море:

Алепу - Лисичето Блато край Созопол

Алепу - Лисичето Блато край Созопол

Алепу е много красив плаж разположен близо до Созопол, като на гръцки означава лисица. Плажът представлява красив лиман отделен от морето чрез ивица пясъчни дюни. На този плаж може да срещнете нудисти!

Плажът Аркутино

Плажът Аркутино

Аркутино е друг плаж намиращ се близо до Созопол, разположен до устието на река Ропотамо. Както и предният плаж, и този представлява блато отделено от морето посредством пясъчна ивица, която се ползва за плаж. Красивото на този плаж, че те там може да видите множество пясъчни лилии. И този плаж се посещава основно от нудисти, като от там има красива гледка към острова Свети Тома.

Плаж край Маслен Нос

Плаж край Маслен Нос

Заливите край Маслен Нос предлагат страхотни уединени малки плажове и са подходящи за хора, които искат да избягат от пренаселените плажове в големите ни курорти. Плажовете са трудно достъпни, което ги е запазило красиви и до сега. С бистра вода и красиви скали тези плажове ще се харесат на всеки. Намира се на 5 км северно от Приморско.

Перлата на Комунизма

Перлата на Комунизма

В Перла се намираше една от морските резиденции на комунистическите лидери от миналото. До плажа има вековна дъбова гора, и за да стигнете до плажа, трябва да преминете през нея. Но както и преди години, така и сега Перла е ориентирана към богатите и властни туристи.

Болата край Калиакра

Болата край Калиакра

До тук обърнахме внимание само на плажове в южното Черноморие. Ето сега идва и ред на един красив плаж и залив далеч на север, съвсем близо до нос Калиакра. Плажът е болата и представлява малък залив врязан в скалите. Наоколо има няколко извора от които се образува малка рекичка вливаща се в залива.
Болата е обитаван още от древността, и има защо. Когато сте там няма как да не се насладите на красивата природа и богатството на животинският свят, а точно от там минава и един от най-големите пътища за миграция на прелетните птици.

Така че ако решите да почивате в България и искате спокойствие и красиви гледки, все още има къде да отидете.

А ето ви и добри оферти за почивка на черно море: