You are here

Добринище - Скромното Градче в Сянката на Банско

Добринище – Скромното Градче в Сянката на Банско

Градчето Добринище е разположено в разложката котловина, която се намира между планините Рила, Родопи и Пирин. Самото градче се намира в полите на Пирин планина. Само на 6 километра от Банско то остава някак в неговата сянка, но пък това си има и своите положителни черти.

Плажът с Минерална Вода в Добринище

Плажът с Минерална Вода в Добринище

Цените в Добринище са доста по-скромни от тези в Банско, а качеството на обслужване е съпоставимо. А в градчето дори има и модерен минерален плаж, където лятото да се прохладите в горещите следобеди. Всъщност в Добринище има цели 17 извора на минерална вода, като един от тях се нарича Сребърният Извор - неговата вода съдържа сребърни йони, които са изключително полезни за здравето. В статията ни Какво Лекува минералната вода в България може да прочетете повече за лечебните свойства на водите извиращи в Добринище.

Хижа Безбог и Началото на Ски Пистата

Хижа Безбог и Началото на Ски Пистата

Над градчето в Пирин планина са разположени хижите Гоце Делчев и Безбог, които са свързани със двуседалков лифт, който за разлика от този в Банско работи и лятото. Чрез лифта можете да си направите прекрасна планинска разходка в района на хижа Безбог, да отидете до Попово Езеро, или просто да ползвате лифта като отправна точка по някой от маршрутите в Пирин започващи от хижа Безбог.

Зимата Добринище също е интересно място за ски туризъм. Пистата която е обслужвана от седалковият лифт е с дължина от над 5км, като към нея има няколко прибавени няколко по-малки писти. В крайна сметка Добринище е едно чудесно българско планинско целогодишно курортче с прекрасна природа и минерални води.

Ето и няколко промо оферти за почивка в Добринище: