You are here

Санторини - Мястото за Релаксираща Почивка в Гърция

Санторини - Мястото за Релаксираща Почивка в Гърция

Една от най-популярните дестинации за почивка в Гърция е Санторини – група от красиви вулканични острови в Средиземно Море. Островът е известен с катастрофално вулканично изригване, което е направило в острова огромен кратер, така наречената Калдера. Много от туристите посещават острова за да се насладят на кристално чистите води на калдерата и на малкото островче Неа Камени, което в момента е активен вулканичен кратер.

На островите има 10-тина градчета с около 13 000 постоянно население. Но през летният сезон туристите са в пъти повече. На острова има страхотни хотели и вили под наем, в които може да отседнете на приемливи цени. Санторини не е само място, където почивката ви да е придвижване само от хотела до плажа и обратно.

Почивка в Санторини, Гърция

Почивка в Гърция и Санторини

Отделете време за обиколка на острова, посетете някоя от прословутите винарни и опитайте вино произведено от лозя отглеждани върху вулканична пръст. На острова дори има музей на виното, който също може да разгледате. Ако ви допада гръцката кухня, там ще се насладите на невероятни гозби приготвени от местни продукти или да се насладите на прясно уловена риба в някое от крайбрежните ресторанти.

Санторини е един прекрасен остров и страхотно място за почивка от пролет до есен.