You are here

Огняново - богатството на минерални извори в Югозападна България

Огняново – богатството на минерални извори в Югозападна България

Огняново е курортно селце разположено близо до Гоце Делчев. Характерното за селото е топлоят минерален извор, който захранва множеството басейни и хотели в селото. Дори по чешмите в хотелите тече топла минерална вода, която също така е и лековита – според изследвания тя може да лекува както нарушени на опорно-двигателната система, така и сърдечно-съдови заболявания.

В селото и близо до него има 2 басейна с минерални извори. Огняновските минерални бани имат 24 извора с температура на водата около 40 градуса. Основният извор се нарича Мирото. На 600 метра от селото има 2-ри по-малък басейн от 7 извора, като тяхната температура варира от 16 до 40 градуса.

Самото село е красиво и има какво да се види в него. От селото можете да видите 4-те заобикалящи го планини – Пирин, Родопи, Славянка и Стъргач. През селото минава река, като до реката има изградена гребна база, в която можете да покарате водно колело.

Вила Рай - най добрата кухня в Огняново

Вила Рай - най добрата кухня в Огняново

В селцето има много хотели, механи и ресторанти, но най-добрата кухня е в ресторанта на Вила Рай. Там можете да се насладите както на традиционната българска кухня, така и на по-модерни и сложни ястия. Но там трудно ще си намерите място дори и в делничен ден, така че ако искате да се насладите на кулинарните умения на готвачите във вила Рай, то е желателно да си резервирате място предварително.

Ето няколко много добро оферти за почивка в Огняново