You are here

Аркутино - идеалното място за почивка и плажуване

Аркутино - идеалното място за почивка и плажуване

Както посочихме в статията най-красивите плажове по родното Черноморие , Аркутино е един от най-добрите и красиви плажове на юг от Бургас. Намира се между курортното селище Дюни и Приморско, съвсем близо до устието на река Ропотамо. От плажът се открива красива гледка към островът Свети Тома. На самият плаж и в блатото близост до него могат да се забележат множество птици и няколко вида кактуси.

В близост до плажа има 2 малки курорта, в които можете да се настаните: Аркутино Фемили Ризорт и Комплекс „Свети Тома“

Аркутино Фемили Ризорт

Аркутино Фемили Ризорт

Хотелският комплекс Аркутино Фемили Ризорт е разположен непосредствено над плажа Аркутино. Представлява затворен хотелски комплекс от няколко сгради, като във вътрешното пространство има открити басейни и бар. Хотелският комплекс е особено подходящ за семейства с деца. Ако търсите прохлада и спокойствие по южното Черноморие това е вашето място за почивка.

Комплекс "Свети Тома"

Комплекс "Свети Тома"

Съвсем леко на север върху нос Хумата, точно срещу едноименният остров е изграден комплекс „Свети Тома“. Комплексът е изграден в границите на резерват Аркутино. Мястото пленява със своята красота и обаятелност – накъдето и да обърнете поглед или ще срещнете необятното синьо море или зелената широколистна гора – все цветове носещи спокойствие – едно перфектно място за почивка и релакс, далеч от пренаселените курорти. А самите сгради в комплекса са изградени в старият стил на Созопол.

Оферти за почивка край Аркутино