You are here

Къде и как по света празнуват Нова Година

Къде и как по света празнуват Нова Година

До Нова Година остава по-малко от месец, повечето хора по света празнуват новата година, дори и в Китай празнуват на 31 Декември, въпреки че тяхната нова година е в края на Януари. Поради различните часови пояси новата година започва по различно време. Първи празнуват на остров Карибати, а последни на Хавайските острови, част от САЩ.

Ако вие любопитно как и къде празнуват началото на новата година, ето как се празнува в различните страни:
Точно в 14:00 на 31-ви Декември настъпва Нова Година на остров Карибати, както и в най-източните части на Русия включително полуостров Камчатка. Час след това започват празненствата в Нова Зеландия.

Нова Година в Сидни

Нова Година в Сидни

В 16:00 българско време започват едни от най-големите фойерверки и заря в Австралия – тази над операта в Сидни. Там се стичат туристи от цял свят, като голяма част от тях празнуват Нова Година на плажа, защото тогава там е в началото на летният сезон. Светлинното шоу над Сидни е едно от най-завладяващите в света и ако някога имате възможност да го видите на живо не се колебайте и отидете.

Нова Година в Дубай

Нова Година в Дубай

Нова популярно място за посрещане на Нова Година е Дубай. По-близкото разстояние и изгодните оферти за празнуване на Нова Година правят Дубай привлекателна дестинация за българите. А зарята и светлинното шоу там също са на много високо ниво.

Нова Година в Лондон

Нова Година в Лондон

От Европейските столици може би най-атрактивни са празненствата в Париж, където зарята е над Айфеловата кула. В Лондон празненствата също са грандиозни, като на светлинното шоу може да се насладите в околностите на Биг Бен и Окото.

Не може да не споменем и Таймс Скуеър в Ню Йорк, където празнуват американците. Навсякъде по света се празнува, както празнуват и повечето от нас българите. А ако все още не сте си намерили подходяща оферта за Нова Година, то потърсете такава в нашият сайт.

Желаем ви весело изкарване на Новата Година!